Khilafah
Ulama Empat Mazhab Mewajibkan Khilafah PDF Print E-mail
Selasa, 29 September 2009 11:38
Pada umumnya, para ulama empat mazhab tidak pernah berselisih pendapat mengenai kewajiban mengangkat seorang imam/khalifah yang bertanggungjawab melakukan tugas ri’âyah suûn al-ummah (mengatur urusan umat).

Imam al-Qurthubi, seorang ulama besar dari mazhab Maliki, ketika menjelaskan tafsir surah al-Baqarah ayat 30, menyatakan, “Ayat ini merupakan dalil paling asas mengenai kewajiban mengangkat se.....
Berita penuh...
 
Strategi kufar untuk menghalang Khilafah PDF Print E-mail
Selasa, 08 September 2009 10:41
Bagaimana usaha-usaha kufar barat dalam melabelkan pecahan dalam umat Islam dan mengkategorikan, untuk membandingkan yang mana bagus dari pandangannya, dan yang melampau juga dari pandangannya, sehingga berjaya membentuk pemikiran umat islam bersetuju serta mengikut telunjuknya. Yang paling mengecewakan adalah apabila Pemimpin umat Islam itu sendiri yang menjadi ejen untuk melaksanakan agenda kufar .....
Berita penuh...
 
Penyatuan Umat PDF Print E-mail
Selasa, 01 September 2009 17:51
Penyatuan diseluruh dunia mengambarkan betapa serius kemahuan umat untuk menukar sistem kufur yang ada, yang telah merosakkan kehidupan manusia, dengan mengembalikan semula sistem ciptaan Allah swt dan undang-undangnya. Seruan demi seruan dilakukan supaya usaha ini sentiasa kedengaran dan menjadikannya sesuatu yang tidak lagi jauh malah makin dekat tiba.
Berita penuh...
 
Khilafah hanya 30 tahun? PDF Print E-mail
Khamis, 27 Ogos 2009 05:25
Hadis Pertama:
 
«الْخِلاَفَةُ ثَلاَثُونَ عَامًا ثُمَّ يَكُوْنُ بَعْدَ ذَلِكَ الْمُلْكُ»

”Khilafah itu tiga puluh tahun, kemudian setelah itu terdapat al-mulk”. (HR Ahmad)


Hadis Kedua:
 
«خِلاَفَةُ النُّبُوَّةِ ثَلاَثُوْنَ عَامًا ثُمَّ تَكُوْنُ مُلْكٌ»

”Khilafah Nubuwwah itu tiga puluh tahun, kemudian setelah itu terdapat mulk”. (HR al-Hakim)


Hadis Ketiga:
 
«خِلاَفَةُ النُّب.....
Berita penuh...
 
Global work and sacrifices for the Khilafah: 2008/2009 PDF Print E-mail
Selasa, 25 Ogos 2009 12:15
Perjuangan, pengorbanan serta kerja keras oleh Hizbut Tahrir dalam usaha mengembalikan kehidupan Islam dengan melakukan aktiviti politik di seluruh pelusuk dunia, Para Aktivis Hizbut Tahrir  bersungguh-sungguh dalam usaha menegakkan kembali Daulah Khilafah ala minhaj nubuwwah, meskipun mendapat tentangan hebat dari pemerintah yang zalim.
Berita penuh...
 
Khilafah Conference USA 2009 Video: Hizb ut Tahrir's Global Activism PDF Print E-mail
Selasa, 25 Ogos 2009 11:41
Filem pendek yang menggambarkan perjuangan umat islam diseluruh dunia dalam usaha untuk menegakkan kembali khilafah yang keduanya ...Video ini dikeluarkan oleh Aktivis Hizbut Tahrir Amerika yang mana baru-baru ini mereka telah menganjurkan kempen Seminar Rejab yang diikuti juga oleh Aktivis Hizbut Tahrir pada lebih 57 buah negara. Perjuangan ini semakin lama semakin hebat dan merupakan perjuangan .....
Berita penuh...
 
How the Khilafah Was Destroyed (Rajab Campaign, HT Australia) PDF Print E-mail
Sabtu, 02 Ogos 2008 12:24
Dokumentari yang dikeluarkan oleh Hizbut Tahrir Australia Sempena Memperingati 87 Tahun Kejatuhan Khilafah.  Mudah-mudahan dapat memberi kesadaran kepada seluruh umat Islam....

Berita penuh...
 
Daulah Khilafah PDF Print E-mail
Ahad, 09 Mac 2008 22:35
Secara ringkas, Imam Taqiyyuddin An Nabhani mendefinisikan Daulah Khilafah sebagai kepemimpinan umum bagi seluruh kaum muslimin di dunia untuk menegakkan hukum-hukum Syariat Islam dan mengembang risalah Islam ke seluruh penjuru dunia (Imam Taqiyyuddin An Nabhani, Nizhamul Hukmi fil Islam).
Berita penuh...
 
Oh Muslims - HOW MUCH LONGER CAN WE WAIT? PDF Print E-mail
Ahad, 13 Julai 2008 10:13

Tayangan video selama 46 minit yang dikeluarkan oleh Hizbut Tahrir Malaysia yang menunjukkan penderitaan umat Islam setelah jatuhnya Daulah Khilafah pada 3 Mac 1924, dan usaha-usaha Hizbut Tahrir bersama umat Islam di seluruh dunia bagi mengembalikan Daulah Khilafah untuk kedua kalinya, sebuah Daulah Islam yang telah dijanjikan oleh junjungan kita yang mulia Rasulullah SAW.

Berita penuh...
 
Umat Islam semakin menyahut seruan Khilafah PDF Print E-mail
Khamis, 07 Ogos 2008 14:34

Bertahun-tahun lamanya golongan kuffar Imperialis Barat telah melakukan serangan terhadap usaha untuk menegakkan semula Khilafah.

Berita penuh...
 
«StartPrev12NextEnd»

Page 1 of 2